در بیست و یکمین حراج کریستیز خاورمیانه که در 27 مهرماه برگزار میشود، 41 اثر ایرانی در میان 113 اثر شرکتکننده خودنمایی میکنند.
بیست و یکمین دوره حراج کریستیز با ارائه 27 اثر شاخص ایرانی از مجموعه معنوی مذهبی سقاخانههای ایرانی مربوط به دهه 60 میلادی به این سو آغاز خواهد شد.
بالاترین برآورد قیمت این دوره به «هیچ زرد رنگ » پرویز تناولی اختصاص یافته که کریستیز آن را 150 تا 200 هزار دلار پیشنهاد داده است. از پرویز تناولی رکورددار گران ترین هنرمند خاورمیانه غیر از مجسمه هیچ، سه نقاشی در بخش پیشگامان سقاخانه روی میز حراج می رود که اثر اولش از مجموعه «پرسپولیس» با قیمت 40 تا 60 هزار ، نقاشی دوم از سری «لیلی و مجنون» 30 تا 40 هزار و نقاشی سوم از سری «تصویر اضمحلال» با قیمت 35 تا 40 هزار دلار عرضه می شود.
آثاری از زنده یادان سهراب سپهری، ناصر عصار ، رضا مافی و ملیحه افنان و نیز چهره های شاخص مدرنیسم حسین زنده رودی ، منوچهر یکتایی، منیر فرمانفرمائیان ، سید محمد احصایی، کوروش شیشه گران، نصرالله افجهای ، ناصر اویسی ، صادق تبریزی و همین طور جوانتر ها رضا درخشانی، فرهاد مشیری و رکنی حائری زاده ارائه شده است.
فرامرز پیلارام با اثری بدون عنوان از سری آثار سقاخانهای متعلق به دهه 1960 ،فرهاد مشیری با تابلویی با عنوان «دو پلیکان» متعلق به سال 2008 و برهان دوقانکای با اثر «اسب عربی» متعلق به سال 1978 در جایگاه دوم هنرمندان گران قیمت قرار دارند. آثار این گروه بین 100 تا 150 هزار دلار قیمتگذاری شدهاند.
گفتنی است سهراب سپهری، با سه اثر در این حراجی حاضر است: نقاشی با عنوان «بیشه» که در دهه 60 میلادی به تصویر در آمده با قیمت 40 تا 60 هزار دلار به فروش می گذاشته می شود، دو اثر بدون عنوان دیگر از سهراب سپهری که هردوی آن ها نیز متعلق به دهه 60 میلادی هستند با قیمت پایه 15 تا 20 هزار دلار در معرض فروش خواهد بود.
بخش نمایشگاهی بیست و یکمین حراج کریستیز دوبی یکشنبه 25 مهر در هتل امارات تاورز برپا می شود و پس از دو روز فرصت تماشای آثار، حراج این دوره ساعت 7 بعد از ظهر 27 مهر، در سالن «گودفین» این برج شاخص دوبی برگزار میشود. حراج کریستیز که هرساله دوبار در دبی برگزار میشود، امسال250 ساله خواهد شد.
ب س / س م